Alla vinnare i Årets gratistidning

Årets Lokala Nyhetstidning Mitt i Södermalm. Fotograf Bosse Johansson
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Mitt i Södermalm är Årets lokala Nyhetstidning

Fredagen den 7 oktober firades årets branschdag för gratistidningar med prisutdelning i tävlingen årets gratistidning. 13 priser i olika kategorier delades ut under pompa och ståt! Här är alla vinnarna!

Årets reportage Sport och kultur

Östra Sörmlands Posten

Lida pin

Journalist Johan Karlsson

“Nyfiket tar sig årets sport och kultur-reportage an ett ämne som de flesta tycker sig känna till. Och det visar sig finnas så mycket nytt att fascineras av när man initierat läser om Kenny, bodybuildern, i Östra Sörmlands-Posten”

Fotograf: Bosse Johansson

Årets reportage Samhälle

Mitt i Haninge

80-åringen som försvann
Reporter Michael Toll

“Riktigt bra journalistik måste ta tag i läsaren för att tränga igenom bruset. Årets samhällsreportage såväl överraskar som engagerar och berör. Dessutom är den väl berättad, den sällsamma historien om 80-åringen som försvann. Vinnare är Mitt i Haninge.”

Fotograf: Bosse Johansson

Årets gräv i gratistidning

Mitt i Solna

P-vakterna
Journalist: Anna Wachenfeldt

Förtroende är ett av samhällets viktigaste kitt. Den grävande journalistiken har inte minst till uppgift att avslöja när trovärdigheten är en fasad, som när årets vinnare avslöjar parkeringseländet i Solna. Grattis Mitt i Solna!

Fotograf: Bosse Johansson

Årets artikelserie

Lokaltidningen Skåne

Ett år med Corona
Journalist: Lena Karlsson

Med stor envishet, ett genomtänkt upplägg och utmärkt berättarförmåga har årets artikelserie brett och samtidigt ingående skildrat det som höll på att köra oss alla i botten: coronan. Vinnare är Lokaltidningen Skåne!

Fotograf: Bosse Johansson

Årets bild

Mitt i Mälarö

Malin och Lavendel
Fotograf: Mikael Andersson

Årets bild är som en tavla som griper tag med sin genuina känsla av samhörighet, empati och innerlighet samtidigt som den knyter an fint till texten i artikeln. Som läsare blir vi nyfikna och vill veta mer, komma närmre och förstå bandet som så uppenbart finns mellan djur och människa. Hästen Lavendel och synskadade Malin med huvudena lutade mot varandra i djupt samförstånd är den solklara vinnaren av utmärkelsen Årets bild. 

Fotograf: Bosse Johansson

Årets bäst redigerade tidning

Nacka Värmdö Posten

Redigering: Hanna Bäckman, Anna-Karin Blom, Linnéa Borgert 

Årets vinnare är så snyggt redigerad att man genast vill läsa tidningen. Med ett tydligt och bra utnyttjat designsystem, väl fungerande typografi och en känsla för kontraster skapas en nyhetstidning med modern känsla. Innehållet innebär en välavvägd kombination av text, bild och annonser med rubriker som känns genomarbetade och skapar läsintresse, både på omslag såväl som inne i tidningen. Alltsammans är proffsigt redigerat i en konsekvent stil som gör att läsaren känner igen sig och ständigt återkommer. Årets bäst redigerade tidning är Nacka Värmdö Posten.

Fotograf: Bosse Johansson

Årets Första sida

Mitt i Sollentuna

Redigerare: Love Lind Redaktör: Matilda Klar

På bara några sekunder måste ett omslag fånga sin läsare och det lyckas verkligen årets vinnare med. Layouten är väl disponerad med tydliga kontraster och bjuder på mycket utan att det känns fullpackat. Som läsare blir man nyfiken på innehållet tack vare de välformulerade rubrikerna som lockar utan att vara sensationalistiska, även om det serveras både Zlatan och spionmaskin på samma omslag. Årets förstasida är Mitt i Sollentuna.

Fotograf: Bosse Johansson

Årets annonskampanj

Lokaltidningen Växjö

Ung företagsamhet – shopping

Säljare: Sebastian Lindgren och Cecilia Petersson

”Att via print driva köp är briljant! Inget annat medium klarar det bättre!”

Fotograf: Bosse Johansson

Årets Nytänkare

Lokaltidningen Växjö/Alvesta

Business Kronoberg

Ansvarig: Cecilia Petersson och Sebastian Lindgren

Rosa papper och ekonomijournalistik som är lokalt och regionalt förankrat. Det bygger näringsliv och självkänsla.

Fotograf: Bosse Johansson

Årets Säljorganisation

Lokaltidningen Växjö

Säljare: Sebastian Lindgren och Cecilia Petersson

En ökning med 27% på papper! Vi älskar det!

Fotograf: Bosse Johansson

Årets Lokalsajt

NVP.se

Ansvariga: NVP-redaktionen

Årets vinnare har lyckats göra en sajt som tar upp konkurrensen om nyhetsförmedlingen i ett av landets mest konkurrensutsatta områden och som gör det minst lika bra som de stora drakarna. Släng er i väggen DN. Heja Nacka Värmdö-Posten!

Fotograf: Bosse Johansson

Årets Lokala Magasin

#Hälsingland

Ansvariga: Nathalie Häll, Jonas Olsson & Alicia Mårtensson

Ett gediget hantverk visar att tidningsskapande av klass inte behöver ske inom de stora städerna. Årets magasin lockar oss med självförtroende, intressanta pennor och vackra fotografier och får oss att längta efter Lill-Babs vackra röst och: Tillbaka till Hälsingland.

Fotograf: Bosse Johansson

Årets Lokala Nyhetstidning

Mitt i Södermalm

Ansvariga: Victor Malmcrona, Katarina Linde, Eva Radakovits

En elegant redigerad tidning där läsaren möter massor av ansikten och åsikter i vardagens alla situationer. Kort och gott får man som läsare en produkt som med stolthet kan titulera sig som årets Lokala Nyhetstidning 2021, Mitt i Södermalm.

Fotograf: Bosse Johansson