Effektkryssning och medlemsmöte

header 2019 effektresa version2
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Viktigare än någonsin!

Det händer mycket just nu för branschen gratistidningar!Distributionskostnaderna och villkoren för distribution kommer att förändras avsevärt de kommande åren.Hushållsnära pappersinsamling och producentansvaret riskerar att fördyra tryckningen av tidningar ordentligt.Samtidigt så öppnas mediestödet upp för Gratistidningar och politiker börjar lyssna på oss och inse att kanalen har en viktig roll för lokal information, journalistik och demokrati. Samtidigt så sker det mycket på leåerantörssidan i form av smarta lösningar och system som effektiviserar tidningarna och skapa nya affärsmöjligheter. 
I allt detta är det viktigt att hänga med – det gör det genom att hänga med på EFFEKTkryssningen den 12-13 november Vi stänger bokningen i nästa vecka och har 10 platser kvar…Så släpp hörnflaggan nu och kom med i matchen så ses vi och utvecklar gratistidningens framtid tillsammans. Programmet ser du nedan 

Anmäler dig gör du genast HÄR

https://sv-se.invajo.com/event/gratistidningarna/effektresa2019

PROGRAM

Tisdag 12 november

15.00 Incheckning Samling i färjeterminalen, Stadsgårdsterminalen vid Slussen i Stockholm
16.00 Ombordsstigning
17.00 Båten avgår från Stockholm
17.30 Välkomna, 
18.00 Våra partners presenterar sig
18.30 Mediestöd för lokala Gratistidningar,  Gustav Klareus från KANTAR /SIFO som bistått Dagspressen med underlag för deras ansökningar under många år kommer och berättar om vad man skall tänka på innan man skickar in ansökan. information och praktisk rådgivning om vad som krävs och hur du ansöker om mediestöd för 2020.
20.00 Gemensam middag/Nätverkande


Onsdag 13 november

07.00 Frukost
08.30 RAPPORT – Gratistindingens roll i förändrat medielandskap, Helt färsk rapport med nya  siffror om gratistidningen, läsarvanor, läsarprofil, köpmönster m.m. och ruskigt starka argument att jobbamed gentemot annonsörer och andra. Staffan Hultén RAM
10.00 Fika & mingel (idéutbyte)
11.00 Workshop (Där hittar du nya kunder och nya pengar, XX)
12.00 Lunch
13.00 Medlemsmöte med ny viktig information om distribution i framtiden och konsekvenser av införandet av hushållsnära returpappersinsamling.
14.00 Ankomst till hamn Stockholm