Alla vinnare i tävlingen årets gratistidning

20201009 By Claudio Britos Photography
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Årets Gratistidning

Nacka Värmdö Posten

För att i en välmatad tidning med närhet till det lokala samhället lyfta fram människor och det vardagliga livet såväl i redaktionellt innehåll som i lokala 30 år av riktigt bra lokaljournalistik — vilken annan gratistidning kan skryta om det? Nacka Värmdö Posten fortsätter att årets alla veckor servera de över 150 000 Nacka- och Värmdöborna de senaste nyheterna, de bästa intervjuerna, de snyggaste bilderna, den mest aptitliga layouten och den mest livaktiga insändarsidan.”

20201009 By Claudio Britos Photography

Årets effektivaste kampanj

Mitt i Södermalm
Sneakerstuff SNS – Södermalmssneaker

Ansvarig: Viktor Bremark

”Kampanjen visar med tydlighet att spänsten i en bra och tilltalande produkt kombinerad med en stark bild i ett effektivt annonsformat förtätat med ett personligt brev, verkligen kan utföra mirakel. En genialiskt utformad semi-wrap i Hammarbys färger, byggde upp ett rykte och en efterfrågan så stark att den skapade en ringlade kö av 400-500 personer på Åsögatan – i hällande regn. Det kan man inte kalla något annat än en makalös effekt”

20201009 By Claudio Britos Photography

Årets förnyare

Tidningen 7
Oscargallerian

Projektledare: Johannes Jonsson, säljare och Gabriella Röschmann, redaktion. Grafiker Hanna Sydhage

”Årets förnyare 2020 visar med tydlighet att tidningsverksamhet inte behöver stanna vid just tidningsverksamhet. Att enskilda annonsinsatser kan bytas ut mot ett helhetsansvar för kundens totala marknadsföringsbehov. Utformning, ledning och genomförande av en total strategi/lösning i en rad olika kanaler – egna och andras – för hela verksamhetsåret kan också ligga i tidningens uppdrag! Årets Förnyare 2020 lär oss att kompetensen att kommunicera med läsare/kunder kan användas betydligt bredare – vilket driver nya värden för kunden och nya, större intäkter för tidningen. BRAVO!

20201009 By Claudio Britos Photography

Årets Reportage Sport/Kultur

Östra Sörmlandsposten
Leken blir allvar

Reporter Johan Karlsson

“Drömmar kan bli verklighet. Eller krossas till grus. Talang räcker inte alltid. Andra faktorer avgör om en 17-åring ska nå sina mål. Årets vinnare har visat på förutsättningarnas betydelse för om sagan ska få ett lyckligt slut eller inte. Och vikten av att lyfta in andra berättelser än de vanliga på sportsidorna.”

20201009 By Claudio Britos Photography

Årets Reportage Samhälle

Mitt i Bromma
Arne måste sälja sina matlådor för att få fickpengar

Ida Leveby Andersson, Text och bild

“Det slår till som en knytnäve i maggropen. Från rubrik och ingress till de sista brödtextraderna växer ilskan konstant. Myndigheternas oinskränkta makt över den lilla människan och ovilja att rätta till sina misstag får det att koka i läsaren. Precis som det ska hos en värdig vinnare av Årets reportage Samhälle”

20201009 By Claudio Britos Photography

Årets Artikelserie

Kungsholmen Direkt
Arne måste sälja sina matlådor för att få fickpengar

Reporter Christoffer Röstlund Jonsson

“Den infekterade tvisten ekade över hela Sverige. Det är något visst med en lokal artikel när man grävt fram något som ger eko över hela landet – i Rikspress. Konflikten hade alla ingredienser i en bra tidningsmeny – striden mellan kebabrestaurangen och bostadsrättsföreningen var… trestjärnig”

20201009 By Claudio Britos Photography

Årets korta artikel

Mitt i
Stolpjobbet som kostade över 250 000

Ida Leveby Andersson, reporter

“Den mest effektiva journalistiken är kort och koncis. Och den absurda slutnotan för en stolpe på vift skildras därför på bästa sätt: kort och koncist.”

20201009 By Claudio Britos Photography

Årets grävjobb i gratistidning

Nacka Värmdö Posten
Gustavsgården

Reporter Charlotta Westling, Hanna Bäckman, Gustav Grändeby,
Fotograf Jenny Frejing

”Att återvända till redan utgrävt område är ett underskattat grepp inom granskande journalistik. Den envetna rapporteringen om turerna kring kommunens största äldreboende visar dock att det lönar sig, och resultatet är ett imponerande grävjobb”

20201009 By Claudio Britos Photography

Årets Bild

#Hälsingland
Tomatdjungel

Fotograf: Håkan Persson

“För Kaw Wha kan steget från djungeln i Burma till djungeln i Bredänge tyckas långt, men strax utanför Järvsö har han hittat ”hem” för att odla grönsaker. I projektet ”Cirkeln i Järvsö” och bilden skildras två idag viktiga saker i samhället – närodlat och integration.”

20201009 By Claudio Britos Photography
Årets Bild – Tidningen #Hälsingland, Fotograf Håkan Persson

Årets Etta

Mitt i Upplands-Bro

Johnnie Lager, redigerare/Pekka Pääkkö, fotograf

“En lysande citatrubrik visar hur gängvåldet nått in i folkhemmets vardagsrum – så konkret att det känns i magen. Perfekt matchad med bilden av maken vid kulhålet.”

Årets Lokalsajt

Magazin24

Ansvarig: Henrik Hansson

“Lokalsajten som har mottot ”Alltid närvarande, nära dig” har funnits sedan starten 1999 parallellt med printtidningen Magazin24. En liten snabbfotad redaktion som rör sig likt en gerillatrupp över det lokala och regionala medialandskapet. Snabb, uppdaterad, nära läsaren och ständigt på jakt.”

20201009 By Claudio Britos Photography

Årets lokala insats

Tidningen 7

Ansvariga : Ägare och medarbetare på 7an

“Att en liten gratistidning i en mindre norrlandskommun år efter år genomför en gratiskonsert i svensk toppklass är inget annat än imponerande. Tidningen 7 uppvisar på detta sätt inte bara att man värnar om sin stad genom att ordna en årlig mötesplats och därigenom skapar lokal samhörighet, utan också att man som litet företag är beredd att gå utanför sin bekvämlighetszon och göra stordåd”

Gratistidningarnas Branschorganisation 2019-03-30
För mer info:
Dennis O Krook, 0708992901 dennis@gratistidningarna.se