Årets lokalinsats (nytt pris)

ÅGT del 4
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Gratistidningen får och tar en allt större och viktigare roll i det lokala samhället. Därför instiftar vi ett nytt pris för i år som lyfter fram alla de fina samhällsinsatser som lokala gratistidningar gör runt om i landet. Vi bedömer insatsens samhällsnytta och värde för lokalinvånarna. Vi sätter värde på insatser för lokal demokrati, insatser för lokal företagsamhet, insatser för lokalt föreningsliv, insatser för utsatta i samhället med mera.

Fredagen 29 mars på Berns får vi veta vilka som vunnit!

Nominerade i Årets lokalinsats

Lokaltidningen Mitti

”Min Lokala hjälte”

Ansvarig: Anna Körnung

”Ett projekt med syfte att lyfta fram lokala initiativ som inspirerar och berätta om människor som gör gott och gör skillnad. Det finns en kraft i positiva nyheter som både berör och förändrar. Ett lokalt initiativ som har potential att etableras av varje svensk gratistidning”

VXOnews – Magazinet

”Mosaik” 

Ansvariga: Daniel Rydström

”Integration handlar om delaktighet och kunskap om vad som händer i samhället men också om goda exempel. I Mosaiks längre reportage berättas om personer från bevakningsområdet som gjort sig själva stolta och samhället en tjänst genom allt ifrån filmskapande till jobbskapande”

Åkersbergakanalen

”Kanalens Dag”

Ansvarig: Jesper Almén

“Med uthållighet i tre decennier och stor generositet har den lokala gratistidningen bidragit till och byggt upp en av årets lokala höjdpunkter som engagerar tusentals invånare och stimulerar ännu mer engagemang bland bygdens förenings och näringsliv”